Portfolio

Product Configurator
Het omzetten van een research project naar een gebruiksvriendelijke webapplicatie voor een Europees consortium van verwarmingsapparatuur. Onderdeel hiervan was het refactoren en optimaliseren van de codebase om een 20-40x versnelling van de berekeningen mogelijk te maken en tooling waarmee automatisch tegen alle mogelijke input configuraties getest kon worden.

 
BioGraph
BioGraph geeft alle unieke paden weer tussen elk gegeven paar prominente personen. Het doet dit aan de hand van data van Wikipedia.

biograph.xyz

 
MateForm
MateForm is een platform waarmee je eenvoudig webformulieren kunt maken. Deze kunnen overal gebruikt worden waar je HTML kunt embedden. Dit project is oorspronkelijk ontstaan om NodeJS beter te leren kennen.

mateform.com

 
Joboti
I.s.m Stephan Kockelkoren heb ik de script editor, portal, router, en een aantal api integraties gebouwd voor het Joboti chatbot platform. Joboti stelt organisaties in staat snel bruikbare informatie te vergaren d.m.v van chatbots. Hierbij wordt o.a gebruik gemaakt van het Microsoft Bot Framework.

www.joboti.com

 
MataCSM
Voor Rick Olson heb ik MataCSM gebouwd. MataCSM is een systeem waarmee organisaties inzicht krijgen in de veiligheid van hun online assets. Servers en webapplicaties kunnen worden toegevoegd waarna deze regelmatig gescand worden op (mogelijke) problemen. Gebruikers worden onmiddellijk op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen. Ook wordt automatisch gekeken of er informatie gelekt wordt vanuit de organisatie (bijv. via publieke Github repositories). Het is ook mogelijk automatisch servers toe te voegen vanuit verschillende cloud providers.

 
IIQ Quest

Voor Implementation IQ (IIQ) heb ik een webbased questionnaire pakket geimplementeerd waarmee zij hun IMPLEMENT onderzoek konden uitvoeren. Hiermee was het mogelijk via de browser een questionnaire in te voeren, uitnodigingen aan te maken (evt. geimporteerd uit een vcard database), te versturen en de voortgang van de geenqueteerden te volgen. Aan de hand van de resultaten konden mensen uitgenodigd worden deel te nemen aan een blog platform. Medewerkers van IIQ konden op dit platform middels Markdown gemakkelijk nieuwe content toevoegen en genodigden werd de mogelijkheid geboden commentaar te geven of een discussie te starten.


 
Smaakwijzer

Voor de ontwerpers van ONTWARD heb ik questionnaire pakket geimplementeerd waarmee het mogelijk was de smaak van hun (potentiele) klanten te polsen.

Dit maal was de questionnaire editor gebaseerd op een custom Django admin manager. Hiermee was het mogelijk door slechts de models te definieeren gemakkelijk een gehele questionnaire hierarchie aan te maken op dezelfde pagina ipv door allerlei losse objecten aan te moeten maken in aparte views in de standaard Django admin.


 
IIQ Implementation Analyzer
Voor Implementation IQ (IIQ) heb ik een systeem geimplementeerd die het mogelijk maakt de implementatie van innovaties inzichtelijk te maken. De gebruiker kan allerlei data invoeren over stakeholders en hun wensen en er kan dan automatisch via realtime grafieken aan worden gegeven waar de belangrijkste obstakels aanwezig zijn en hoe deze kunnen worden aangepakt (bijv. door wetenschappelijk bewijs te leveren voor de werking). Tevens kunnen er questionnaires gegenereerd worden en verzonden worden naar stakeholders (die ze direct in hun browser kunnen invullen) die automatisch verwerkt worden als extra gegevens. Tevens is het mogelijk overzichten en rapporten in te zien van een hele suite van innovaties tegelijkertijd.

www.healthcareinnovationportal.nl/hip

 
PONG
Als proof-of-concept heb ik met websockets, gevent en Redis multiplayer pong geimplementeerd.

 
Ria Dekker Mediation
Voor Ria Dekker Mediation heb ik zowel de huisstijl als de website verzorgd. De site is geimplementeerd met Django CMS.

www.riadekkermediation.nl

 
De Ontzameling

In samenwerking met Edward Janssen (ontwerper, Ontward) heb ik voor stichting Ontzameling de eerste versie van hun site ontwikkeld. De website fungeert als catalogus voor een grote kunstverzameling. Via de Django admin met custom widgets is het mogelijk de kunstverzameling te beheren en de stukken al dan niet in de juiste rubrieken op de site te laten verschijnen. De site zelf bevatte geanimeerde widgets met kunststukken zodat er altijd iets nieuws te zien is, aangepast aan de gebruiker in kwestie.

De huidige versie van de site is gemaakt door onebite.


 
Els Streefkerk
Voor muziekdocent Els Streefkerk heb ik haar persoonlijke site geimplementeerd in Django CMS. Ontwerp door Edward Janssen.

www.elsstreefkerk.nl

 
Viola Groenhart
Voor filmmaakster Viola Groenhart heb ik haar persoonlijke site geïmplementeerd. De site kan worden onderhouden via Django CMS inclusief custom plugins om de verschillende widgets op de site aan te passen.

www.violagroenhart.com

 
Jan Beutener
Voor kunstschilder Jan Beutener heb ik zijn portfolio-site geïmplementeerd. In de Django admin kan de inhoud van de site worden aangepast.

www.janbeutener.nl

 
Jouwstraat.nl
Voor jouwstraat.nl een development omgeving ingericht en een module gebouwd waarmee contacten konden worden geimporteerd uit Gmail, Yahoo en Hotmail.

jouwstraat.nl

 
de man en de vos
Voor het filmmakers collectief de man en de vos heb ik de eerste versie van hun website geïmplementeerd. Opmerkelijk zijn hier vooral de overgangen, die hetzelfde gevoel moeten opwekken zoals die in een film (fadeout, crossfade etc...), gemaakt met JQuery. De inhoud kan worden aangepast in de Django admin met custom widgets.

www.demanendevos.nl

 
UnknownFilm

Het idee achter UnknownFilm is om snel films te kunnen vinden die je nog nooit gezien hebt maar die je wel erg goed zult vinden. Gevoed met data van IMDb kun je met schuifbalken (JQuery UI) in realtime (met AJAX) de selectie films boetseren totdat je films ziet die je interessant vindt. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen niet al te populaire films te tonen zodat de kans groter is dat je de film nog niet kent.

De site is recent herbouwd op basis van Django REST framework en React.


www.unknownfilm.net

 
Catastrophist.org
Voor geoloog Han Kloosterman heb ik een site gebouwd als archief van zijn onderzoek.

www.catastrophist.org

 
FeedMeMore
FeedMeMore was een eigen project die het mogelijk maakte in realtime nieuws te volgen, uit veel verschillende bronnen tegelijkertijd, over een bepaald onderwerp. Het werkte aan de hand van RSS feeds en een eigen algoritme om het onderwerp van de artikelen automatisch te bepalen.

 

Contact

mail:
rolf@rolfvandam.nl

tel :
+31 (0)6 28851676

adres:

 Meer en boslaan 19
 2103 VM Heemstede